Authentieke winkels
in historiesche straatjes

Het historische en karakteristieke centrum met zijn bruggen en grachten leent zich uitstekend om heerlijk te slenteren langs de vele speciaalzaken en merkwinkels. Hier slaag je voor de perfecte jeans, een spannend boek of een trendy bril. Het overdekte winkelcentrum Hogewey met de Albert Heijn, Etos en Primera maken het winkelaanbod compleet.

VAKWINKELS
Weesp telt een honderdtal winkels, het merendeel verspreid over het centrum. De meeste winkels zijn van lokale ondernemers, die je graag het verschil willen laten zien. Hun vakkennis, extra service en persoonlijke benadering maken het verschil. Winkelen in Weesp onderscheidt zich door de kleinschaligheid en de gemoedelijkheid.

ACTIEVE WINKELIERSVERENIGING
Weesp beschikt over een actieve winkeliersvereniging die zorgen dat bijvoorbeeld aan het eind van het jaar het centrum feestelijk wordt verlicht. Ook organiseren zij de Sinterklaasintocht, Kerstmarkt en verschillende activiteiten op bijvoorbeeld Moederdag en Pasen.

CULINAIR WEESP
Lekker wat eten in een van de restaurants, binnen of op de vele terrasjes? In Weesp is volop keuze. Vlees of vis, Frans, Italiaans of Grieks, chique of informeel… de eethuizen en restaurants in Weesp hebben veel te bieden. Ook als je alleen wat wilt drinken kun je goed in Weesp terecht. Zoek je een bruine kroeg, hippe tent, lounge of stad café... er is hier volop keuze. En de meesten hebben ook lekkere (huisgemaakte) hapjes of eenvoudige maaltijden.

Volgend jaar
Naar je nieuwe school in Weesp

Meer informatie: bsweespersluis .nl

De Brede School Weespersluis wordt een belangrijke voorziening voor de wijk. Het gebouw, ontworpen door KOW Architecten, wordt meer dan alleen een school. Het schoolplein is open voor de buurt en in de grote gymzaal kunnen verschillende Weesper sportverenigingen terecht.

In de Brede School komen twee scholen en kinderopvang. Florente (protestantschristelijk) en Talent Primair (openbaar) gaan samenwerken. ASKO (katholiek) opent een eigen school. Ook komt er ruimte voor buitenschoolse opvang (BSO) en krijgt het gebouw een locatie voor vroeg- en voorschoolse educatie (VVE).

BUURTKAMER
In de school komt een multifunctionele buurtkamer met keuken en opslag. Op deze manier ontstaat een buurtvoorziening voor maatschappelijke en sociale activiteiten.

ENERGIENEUTRAAL
De Brede School wordt één van de eerste energie neutrale scholen in Nederland. Er wordt in de school net zoveel energie opgewekt als verbruikt.