Met zicht op
Het groene weespersluispark

Aan de Korte Muiderweg, grenzend aan het nieuwe stadspark en de Vecht, komt Buitenplaats Vechtrijk. Een wijkje met een gemoedelijke sfeer, waar alles precies zo wordt als het zou moeten zijn.

De ligging op de grens van het stadspark zorgt voor een relaxed woonlandschap in balans, waar je je direct thuis voelt. Buitenplaats Vechtrijk is een gezellige en gevarieerde buurt die wordt onderverdeeld in woningen in de rij en twee-onder-een-kapwoningen.

FIN DE SIÈCLE
De woningen in Buitenplaats Vechtrijk worden gebouwd in de fraaie Fin de Siècle stijl. Deze architectuurstijl zie je terug in de fijne detaillering als ornamenten, speels metselwerk en raamindelingen.

Het Fin de Siècle (Frans voor ‘eind van de eeuw’) is een stijlperiode aan het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Deze periode werd gekenmerkt door de tegenstrijdige houding van de burgerij, met als gevolg een enorme groei van allerlei kunststijlen en -vormen. Door de overmatige mooiigheid heette deze periode ook wel La belle époque (Frans voor 'het mooie tijdperk').