Naar voorbeeld
van het klassieke stadspark

‘Het Weespersluispark is ingericht naar het voorbeeld van het klassieke stadspark,’ zo vertelt Henk Schuitemaker van VLUGP, het landschapsbureau dat tekent voor het ontwerp. ’Denk bijvoorbeeld aan het Vondelpark, met slingerende paden, glooiende grasvelden en grote monumentale bomen. Daarnaast wordt het Weespersluispark ook een bloemig park.’ In het midden komt een grote open ruimte. Hier staan picknicktafels en bankjes, waar mensen elkaar ontmoeten. ‘Aan de zuidzijde grenst het park aan het water, hier kan ik mij een meer natuurlijke inrichting met ook treurwilgen voorstellen. Richting het boerenerf aan de andere kant van het park zie ik een boerenslootje met knotwilgen en een weide met bloemrijk gras en fruitbomen. En aan de westkant, waar het park aan het plein van de Brede School grenst, komt ruimte voor sport en spel. Een plek waar de schoolkinderen en kinderen van het kinderdagverblijf lekker kunnen spelen.’

RONDJE GOUW
Dwars door het park loopt een onderdeel van het rondje Gouw, een fiets- en wandelroute van ca. 6 km voor een heerlijk rondje joggen, fietsen of wandelen met de hond.

ONTWERPSCHETS WEESPERSLUISPARK
Grenzend aan het woonplan komt een heerlijk stadspark. Het Weespersluispark is één van de nieuwe parken die de structuur van de verkaveling van het omliggende polderlandschap volgt. Bovenstaande schets geeft een indicatie weer hoe het park er in de toekomst uit komt te zien. Omdat het park in een ontwerpfase bevindt, kan het schetsontwerp nog wijzigen.