Buitenplaats Vechtrijk

Energiezuinig en duurzaam wonen

Er is bij het ontwerp van Buitenplaats Vechtrijk veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De meeste woningen zijn energieneutraal, elke woning is gasloos en wordt voorzien van een eigen bodemwarmtepomp. Daarnaast worden alle woningen standaard geleverd met vloerverwarming. Met de vloerverwarming geniet je van een zeer aangenaam wooncomfort.

ISOLATIE
De gevels en dak zijn uitstekend geïsoleerd met triple beglazing en goede vloer-, wand- en dakisolatie. Mede door een goede kierdichting worden stookkosten bespaard en zijn de woningen nagenoeg tochtvrij.

ENERGIENEUTRAAL
Bijna alle woningen in Buitenplaats Vechtrijk hebben een waarde van EPC=0. Enkele woningen kunnen optioneel voorzien worden van extra zonnepanelen. Zo wek je zelf nóg meer groene energie op. Goed voor het klimaat!

VENTILATIE
De woningen worden voorzien van balansventilatie met afstandsbediening waarmee de toe- en afvoer van lucht geregeld kan worden. Dat zorgt voor een aangenaam en gezond leefklimaat.

VERWARMING EN KOELING
De woningen zijn voorzien van een bodemwarmtepomp en vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping. Zo is er minder stofcirculatie en is er altijd een constante temperatuur in huis. De woning wordt middels vloerverwarming verwarmd in de winter en kan in de zomer optioneel d.m.v. vloerkoeling worden gekoeld. Je bent verzekerd van een efficiënte, comfortabele woning met lage energiekosten.

GEZONDHEID
De combinatie van de juiste materialen, een goede ventilatie en een comfortabel temperatuursysteem maken dat de woningen in Buitenplaats Vechtrijk een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de bewoners.